Splošni pogoji so namenjeni seznanitvi kupcev z osnovnimi pogoji in postopki nakupa v spletni trgovini v lasti RR & CO. d.o.o.

Ponudnik blaga in storitev spletne trgovine RR & CO. d.o.o.:

Dolgo ime: RR & CO. Raziskave, razvoj in prenos znanja, d.o.o.
Skrajšano ime: RR & CO. d.o.o.
Naslov: Dunajska cesta 20, 1000 Ljubljana
Leto registracije: 1991
Matična številka: 5545005000
ID za DDV: SI20429525

Vsebina

 • Oddaja in sprejemanje naročil
 • Cene
 • Cena pošiljanja, odpreme
 • Dobavni roki
 • Dodatni stroški v primerih neprevzem naročila oz. pošiljke
 • Načini plačila
 • Odstop od naročila
 • Ravnanje z osebnimi podatkov
 • Obveščanje o ponudbah
 • Omejitev odgovornosti
 • Pravice intelektualne lastnine
 • Garancija
 • Pritožbe in spori
 • Spremembe splošnih pogojev
Oddaja in sprejemanje naročil

Naročanje poteka po internetu 24 ur na dan, vse dni v letu. Kupec izbira in naroči izdelke in storitve, ki so na voljo v spletni trgovini. Naročila sprejemamo preko nakupa v spletni trgovini ali po e-pošti info@rr-co.eu

Naročilo se poda z registracijo uporabnika ali brez registracije uporabnika.

Ob registraciji v spletni trgovini obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, ki si ga sam izbere. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Uporabnik odgovarja za pravilnost vnesenih podatkov.

Nakup v spletni trgovini je možen tudi brez registracije kupca. Kupec odgovarja za pravilnost vnesenih podatkov.

Po oddaji naročila v spletni trgovini ali po e-pošti kupec prejme obvestilo po elektronski pošti o sprejetem naročilu, z navedbo izdelkov in količine.

Pogoj za izvedbo naročila je prejeto plačilo.

Cene

Vse cene izdelkov so označene v evrih (EUR).

Kjer DDV ni posebej opredeljen, cena že vsebuje DDV.

Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Za posamezne nakupe veljajo cene v trenutku oddaje naročila. Vse cene veljajo za en (1) kos, če ni drugače navedeno.

Zavezanci za DDV ali kupci na izrecno željo so dolžni ob nakupu navesti tudi svojo davčno številko.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Cena pošiljanja blaga

Pošiljanje blaga se obračuna po ceniku RR & CO. d.o.o.

Cena, ki jo mora poravnati kupec za pošiljanje blaga, je vedno dostopen v »Košarici« s klikom na funkcijo »Preračun stroškov dostave in davka«.

Pošiljanje je lahko vključeno v ceni produkta.

Dobavni roki

Vsi naročeni artikli bodo na Pošto Slovenije oddani praviloma naslednji delovni dan, najkasneje pa tretji delovni dan po oddaji naročila. Za morebitne zamude pri dostavi na naslov kupca ne odgovarjamo.

Dodatni stroški v primeru neprevzema naročila oz. pošiljke

V kolikor kupec naročenih izdelkov ne prevzame ter se pošiljka vrne k pošiljatelju, se šteje da gre za odstop od pogodbe, razen če kupec pravočasno, vendar najkasneje v 15 dneh po oddanem naročilu pošlje zahtevek, da se pošiljko ponovno pošlje. V tem primeru kupec doplača ponovne stroške pošiljanja in 20 EUR za storitev dodatne manipulativne stroške. Če kupec stroškov ne poravna, se šteje da je odstopil od pogodbe.

Znesek poštnih stroškov in 20 EUR za manipulativne stroške se obračuna kupcu, ki ne prevzame naročila s plačilom po povzetju.

Osebni prevzem je izjemoma možen po predhodnem dogovoru. Če so v ceni produktov, ki se jih kupec osebno prevzame stroški pošiljanja že vračunani, kupec ne more uveljaviti posebnega popusta ali dobropisa iz razloga osebnega prevzema.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

– z gotovino ob prevzemu (le v Sloveniji). Pozor: plačilo po povzetju (gotovinsko, plačilo preko položnice) je povezano z dodatnimi stroški oz. provizijo, ki jo obračuna Pošta Slovenije,

– z nakazilom na poslovni račun po ponudbi/predračunu; v primeru plačila na TRR, boste ob nakupu prejeli obvestilo z vsemi ustreznimi podatki o računu, kamor je potrebno opraviti nakazilo. Dokler ne dobite elektronskega sporočila, ne nakazujte kupnine,

– s plačilom preko PAYPAL.

Odstop od naročila

Pred pošiljanjem blaga. V primeru, da kupec želi odstopiti od naročila, mora poslati sporočilo najkasneje v 5 urah po oddaji naročila. Obvestilo o odstopu mora biti jasno in nedvoumno ter ga kupec sporoči pisno, na elektronsko pošto info@rr-co.eu.

Med transportom pošiljke. V kolikor kupec naročenih izdelkov ne prevzame ter se pošiljka vrne k pošiljatelju, se šteje da kupec odstopa od pogodbe, razen če kupec v 15 dneh po oddanem naročilu ne pošlje zahtevek, da se pošiljko ponovno pošlje.

Po prevzemu blaga. Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga prodajalcu sporoči, da odstopa od nakupa, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Sporočila o odstopu od nakupa mora biti jasno in nedvoumno ter ga potrošnik sporoči pisno, na elektronsko pošto info@rr-co.eu.

Potrošnik nima pravice enostransko odstopiti od določenih naročil oz. pogodb, ki jih določa Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot) v 43. č členu. Skladno s tem predpisom potrošnik ne more zahtevati vračila za kupljene digitalne vsebine, ki ni dostavljena na otipljivem nosilcu podatkov, če se je ob nakupu strinjal da se tej pravici odpove.

Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 15 delovnih dni od sporočila o odstopu od pogodbe.

Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, razen če se je blago uničilo, pokvarilo, izgubilo ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupec krije stroške vračila.

RR & CO. d.o.o. ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino.

Vračila se pošilja na naslov: RR & CO. d.o.o., Dunajska cesta 20, 1000 Ljubljana.

Po prejemu vrnjenega blaga, se skladno z zakonom, to je najkasneje v 14 dneh po prejemu blaga, vrne vplačano kupnino na TRR kupca. Zahtevek za vračilo naj vsebuje tudi kopijo računa, osebne podatke ter transakcijski račun za vračilo kupnine.

Pri naročilih storitev sklenjenih preko internetne trgovine prične 15 dnevni rok za odstop od pogodbe teči od dneva sklenitve pogodbe oz. potrditve naročila.

RR & CO. d.o.o. lahko odstopi od naročila, če kupec ne poravna kupnine, ki izhaja iz sprejetega naročila oziroma predračuna. Veljavnost oziroma rok plačila za potrjena naročila in predračune je, če ni opredeljeno drugače, 5 dni od poslanega naročila.

RR & CO. d.o.o. si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročila, za katera ugotovi, da jih s podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V kolikor bi v takih primerih kupec že plačal po predračunu, se vso kupnino vrne v 3 delovnih dneh.

Za elektronske storitve in digitalne vsebine si RR & CO. d.o.o. pridržuje pravico, da spremeni datum izvedbe ali izjemoma odstopi od izvedbe naročila v primeru težav z internetnimi povezavami in strežniki. V takšnih in podobnih primerih bodo kupci pravočasno obveščeni. RR & CO. d.o.o. si bo prizadeval v zadovoljstvo kupca dogovoriti drug najbolj primeren termin za izvedbo storitve.

Ravnanje z osebnimi podatki

S potrditvijo registracije ali izvedbo nakupa kupec dovoljuje, da RR & CO. d.o.o. vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z osebnimi podatki in ob tem zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov in Zakonu o varstvu potrošnikov.

RR & CO. d.o.o. zbira naslednje podatke o kupcih:

za podjetja: naziv podjetja, naslov, davčna številka, zavezanec za DDV, kontaktna oseba, elektronski naslov, telefonska številka,
za fizične osebe: ime in priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka, zaposlitev, delovno mesto (za fizične osebe oz udeležence izobraževanja).

Podatke se zbira z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja ter namene internih statističnih obdelav, interne segmentacijo kupcev, pošiljanje vabil, obvestil.

Kupec s potrditvijo registracije ali izvedbo nakupa soglaša, da bo:

prejemal usmerjene ponudbe in obvestila RR & CO. d.o.o.
prejemal druge usmerjene ponudbe in obvestila iz dejavnosti pogodbenih partnerjev RR & CO. d.o.o.
lahko kadarkoli zahteval prenehanje pošiljanja obvestil
lahko kadarkoli zahteval izbris svojih podatkov iz evidence poslovnih kontaktov.

Upravljalec podatkov o kupcih je RR & CO. d.o.o.

RR & CO. d.o.o. jamči, da zbranih podatkov o kupcih ne bo nepooblaščeno predajal tretjim osebam.
Obveščanje o ponudbi

RR & CO. d.o.o. lahko periodično, vendar ne več kot petkrat v mesecu po elektronski pošti svojim kupcem pošlje obvestilo o aktualni ponudbi.

Prejemniki obvestil se od prejemanja le-teh lahko kadarkoli odjavijo preko povezave, ki je tudi del vsakega sporočila.

Omejitev odgovornosti

RR & CO. d.o.o. ne odgovarja za morebitno kratkotrajno nedelovanje spletnih strani, morebitne netočne informacije na spletnih straneh in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij.

RR & CO. d.o.o. ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Pravice intelektualne lastnine

Vsebina spletnih strani in produkti v prodaji so avtorskopravno zaščiteni. Lastnik oz. nosilec vseh materialnih avtorskih pravic je RR & CO. d.o.o. oziroma avtor, ki je naveden pri posameznem produktu ali vsebini.

RR & CO. d.o.o. se z objavo vsebin na spletnem mestu ne odpoveduje nobeni od materialnih avtorskih pravic.

Brez izrecnega vnaprejšnjega pisnega dovoljenja ponudnika je prepovedana kakršnakoli uporaba katerekoli vsebine, objavljene na spletnem mestu, za kakršenkoli namen, razen za oseben ogled uporabnika in za uporabo spletnega mesta v skladu z njegovim namenom. Kršitev s strani uporabnika lahko pomeni kaznivo dejanje in ima lahko za posledico materialno odgovornost uporabnika. RR & CO. d.o.o. si pridržuje pravico, da v primeru uporabnikove kršitve določb tega odstavka kadarkoli sproži ustrezne pravne postopke.

R&R, EFAMT®, sta blagovni znamki in varovani v skladu z nacionalno in mednarodno zakonodajo. RR & CO. d.o.o. kot lastnik znamke se z objavo te blagovne znamke na spletnem mestu in z omogočanjem uporabe spletnega mesta ne odpoveduje nobeni od pravic, ki izvirajo iz te blagovne znamke. Zloraba ponudnikove blagovne znamke lahko pomeni kaznivo dejanje in ima lahko za posledico materialno odgovornost uporabnika. Ponudnik si pridržuje pravico, da v primeru uporabnikove kršitve določb tega odstavka kadarkoli sproži ustrezne pravne postopke.

Dejstvo, da lastnik pravic ni takoj reagiral na uporabnikovo kršitev določb tega odstavka, ne pomeni, da se je lastnik pravic odpovedal katerikoli blagovni znamki ali drugi pravici iz tega naslova.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Pritožbe in spori

RR & CO. d.o.o. si prizadeva za zadovoljstvo kupcev in spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

V primeru težav se lahko kupec na ponudnika obrne telefonsko na 01 -432 -41 91 ali po elektronski pošti info@rr-co.eu.

Spremembe splošnih pogojev

RR & CO. d.o.o. si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni oziroma dopolni določbe splošnih pogojev za uporabnike spletnega portala.

Ljubljana, 21.10.2014